EKO/SKAL (opslag) - Verstegen Spices & Sauces

EKO/SKAL

Verstegen Spices & Sauces B.V. heeft voor de externe opslaglocatie een SKAL certificering voor het opslaan van een aantal biologische kruiden, kruidenmixen en sauzen. De regels omtrent het opslaan hebben te maken met: is je administratie op orde en worden niet-biologische artikelen gescheiden gehouden van biologische artikelen?


Om een product 'biologisch' te mogen noemen, moet de productie aan bepaalde wettelijke regels voldoen. Wil je weten welke? Lees dan verder.

Informatie over het certificaat EKO/SKAL

Biologische landbouw houdt het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier in stand. Men gebruikt geen kunstmest en geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen. Dieren worden in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden gehouden, zowel wat betreft leefomgeving als voeding. Verder zijn toepassingen van genetisch gemodificeerde organismen niet toegestaan!

Europese wetgeving bepaalt dat een plant, dier of product alleen als 'biologisch' op de markt mag worden gebracht wanneer het afkomstig is van gecertificeerde en biologische productie.
In opdracht van de Nederlandse overheid certificeert 'Stichting Skal' biologische producenten. Daarnaast houdt de stichting algemeen toezicht op de naleving van de wettelijke regels betreffende biologische productie. Ook verzorgt zij een constante informatiestroom naar zowel consument als producent.

SKAL certificering beschermt de consument tegen misleiding. Zo wordt fraude op de markt voorkomen. Biologische producten zijn herkenbaar aan de aanduiding 'biologisch' maar vaak ook aan het EKO keurmerk.