Productmanager B2C - Verstegen Spices & Sauces

Productmanager B2C

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de complete levenscyclus en vernieuwing van een specifiek deel van het productassortiment in de FMCG branche: van lancering tot aan sanering. Omdat je op de hoogte bent van trends, prijsstellingen, USP’s, productiecriteria en klantpercepties, weet jij met je creativiteit wat nodig is om het assortiment optimaal samen te stellen en te laten renderen.

Om productlanceringen succesvol te laten zijn is een strakke regie nodig om zowel projecten als processen in onze organisatie in te richten en te optimaliseren. Je werkt projectmatig nauw samen met een grote diversiteit van collega’s met verschillende expertises: van R&D tot aan productie en logistiek, van quality tot aan marketing en sales. Samen draag je bij aan het succes van dit assortiment, onder jouw begeleiding, in lijn met de visie en missie die we als Verstegen uitdragen en in aansluiting op klantbehoeften. Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor de rapportages en dataverwerking in de diverse systemen.

Belangrijkste verantwoordelijkheden


  • Als spin-in-het-web ontwikkelen en uitvoeren van product- en activatieplannen voor specifieke klantgroepen

  • Met creativiteit realiseren van de productpositionering, prijsstelling, plaats en promotie (4p’s) in samenwerking met de diverse teams binnen Verstegen

  • Het initiëren en realiseren van productvernieuwingen en line-extensions om in te spelen op veranderende behoeften

  • Het bewaken van de transparantie van kosten met betrekking tot producten, waaronder inkoop- en productiekosten

Herken je jezelf in dit profiel?


  • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Commerciële economie, Marketing of Retailmanagement

  • Tenminste 3 jaar ervaring als Productmanager in de FMCG food branche

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

  • Ervaring met datasystemen en productintroductieprocessen en inzicht in kostenopbouw

  • Je bent een stressbestendige teamspeler met zowel doorzettingsvermogen als flexibiliteit en wil bijdragen aan het verder professionaliseren van de organisatie en jezelf

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Marketing team, dat in totaliteit bestaat uit 20 collega’s. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. We kijken er naar uit!

Weet je hoe je inspeelt op klantbehoeften én heb je de skills om je verder te ontwikkelen? Stuur jouw cv en motivatiebrief naar teamhr@verstegen.nl.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.