Marianne van Keep verkozen tot ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ - Verstegen Spices & Sauces

Marianne van Keep verkozen tot ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

Op 11 november 2021 is Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces) verkozen tot ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ op het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum. Samen met Wineke Haagsma (Director Corporate Sustainability, PwC Nederland en EMEA) en Robert Metzke (Global Head Sustainability, Philips) was zij finalist voor de titel. In het bijzijn van zo’n 700 duurzaamheidsspecialisten heeft Marianne van Keep deze titel in ontvangst mogen nemen. De prijs werd uitgereikt door Maurits Groen, duurzame ondernemer en pleitbezorger voor duurzaamheid.


Inzet voor duurzaamheid
Marianne van Keep, woonachtig in Oosterhout, is al meer dan 20 jaar werkzaam bij Verstegen. Het Rotterdamse familiebedrijf heeft als ambitie om vrij van kinderarbeid en klimaat-positief te worden. En Marianne draagt hier maar al te graag haar steentje aan bij. Ze is begonnen als inkoopmanager, maar al snel heeft ze duurzaamheid op de agenda kunnen zetten. Sinds 1 januari jl, is Marianne Chief Sustainability Officer en daarmee volledig actief met het onderwerp duurzaamheid. Ze is verder onder meer voorzitter van de werkgroep Impact van de Sustainable Spice Initiative en lid van de stuurgroep van het IMVO convenant voor de levensmiddelenindustrie.

Lovende woorden
Naast de bokaal, een prachtig arrangement van het duurzame hotel QO Amsterdam en een unieke circulaire fiets van DutchFiets, mocht Marianne deze lovende woorden in ontvangst nemen van de vakjury:
‘’Marianne heeft een sterk jaar achter de rug met diverse wapenfeiten en successen, zelfs internationaal. Ze heeft een sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Verstegen wordt steeds meer erkend als een onderneming met een duurzame missie, onder meer op het gebied van kinderarbeid en biodiversiteit. Marianne heeft verschillende optredens gehad in de media om de duurzame boodschap verder uit te dragen.’’

Over de verkiezing 
De verkiezing werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Aanwezigen op het Nationaal Sustainability Congres konden hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden. Doel van de verkiezing is om het thema duurzaamheid een podium te geven en bedrijven met duurzame ambities in het zonnetje te zetten. Folkert van der Molen, juryvoorzitter en initiatiefnemer van de verkiezing: “Duurzaamheid krijgt gelukkig steeds meer aandacht en de duurzaamheidsmanagers spelen een zeer belangrijke rol bij de implementatie binnen hun organisaties. Ook de grotere MKB-bedrijven stellen steeds vaker een duurzaamheidsmanager aan.  De beroepsgroep professionaliseert verder en groeide afgelopen jaar stevig door naar momenteel zo’n 900 personen. Het is fantastisch om te zien dat deze verkiezing enorm leeft bij de doelgroep en als een enorme erkenning en waardering wordt gezien.”

Trots
Net als Marianne van Keep is Verstegen apetrots op deze ‘Oscar’ van de duurzaamheid. Deze geeft erkenning aan Marianne en de duurzame missie die Verstegen naleeft. En ook de thuishaven van Marianne, de gemeente Oosterhout, is blij met de behaalde titel. “Een fantastische prestatie. Oosterhout is trots op jou!”, aldus Marcel Willemsen, wethouder Duurzaamheid.

Marianne wil iedereen bedanken voor het stemmen.