Verstegen wint de Business en Biodiversiteit award! - Verstegen Spices & Sauces

Verstegen wint de Business en Biodiversiteit award!

De vakjury van de European Business Award voor Environment, een initiatief van de Europese Commissie, heeft Verstegen Spices & Sauces op 3 november 2020 uitgeroepen tot winnaar van de Business and Biodiversity Award!


Verkiezing
De European Business Award inspireert bedrijven om aan de slag te gaan met een combinatie van innovatie, economische levensvatbaarheid, zorg voor milieu en de sociale verantwoordelijkheid. De vakjury was erg onder de indruk van de eerste stappen van Verstegen om via duurzame landbouwmethodes de posities van de boeren te verbeteren.


Als familiebedrijf zit het in het DNA van Verstegen om de wereld beter achter te laten voor volgende generaties. Dit kan niet zonder gezonde ecosystemen. Daarom is biodiversiteit een belangrijke pijler in het duurzaamheidsbeleid van Verstegen.


In 2019 is Verstegen gestart met het aanplanten van duurzame voedselbossen. Deze landbouwmethode levert naast CO2 opname ook meer biodiversiteit, hogere opbrengsten voor de boeren, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en betere bodemgesteldheid op. De groene draad hierin is de investering in 'regeneratieve agroforestry’, een duurzaam landbouwsysteem waarbij verschillende gewassen op een perceel worden verwerkt.


De European Business Award helpt Verstegen om haar duurzaamheidsambities meer aandacht te geven in heel Europa. Samen met andere partners kan Verstegen namelijk meer impact maken dan alleen, op nationaal en internationaal niveau.


Marianne van Keep – Directeur Duurzaamheid en Inkoop:
‘’In onze Agroforestry programma’s komen onze duurzame ambities samen
zorg dragen voor de aarde en daarin samenwerken met alle keten partners’’


Naast Verstegen waren o.a. Heineken España, Bahnlog GmbH, Biovilla - Cooperative for Sustainable Development en Semillas Cantueso S.L. genomineerd.