Account Group Manager - Verstegen Spices & Sauces

Account Group Manager

De Group Account Manager is verantwoordelijk voor de grootste klantgroep van Verstegen – goed voor zo’n 15% van de totaalomzet. Voor alle partijen stippelt de Group Account Manager de strategische lijnen uit, plant zij/hij promoties in en ontwikkelt zij/hij effectieve accountplannen. Uiteraard altijd vanuit een heldere visie en met het vizier scherpgesteld op targets op het gebied van omzet, volume en winst. Verstegen wil haar leidende positie verstevigen, bestaande partnerships verder uitbouwen en zowel binnen als buiten de categorie groeien.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

De functie

De Account Group Manager vertaalt het commerciële beleid van Verstegen naar verkoopstrategieën waarmee zij/hij de markt verder uitbouwt. Daarnaast ontwerpt zij/hij strategische plannen voor verschillende klanten, gericht op het volop benutten van de onderlinge relaties en het bestaande marktpotentieel. Het genereren van omzet, rendement en marktaandeel staat hierbij centraal.

De diversiteit aan klanten in het portfolio vraagt bij elke klant om een verschillende manier van werken. Waar de nadruk bij de hard discounters op de commerciële korte termijn ligt, vereist de topretailer een strategische, datagedreven aanpak van het hoogste niveau. De Account Group Manager manoeuvreert moeiteloos tussen de verschillende speelvelden, en krijgt energie van de dynamiek, inzichten en uitdagingen die dat oplevert.

“Bij Verstegen krijg je enorm veel autonomie en verantwoordelijkheid. Jij zit aan het stuur en bepaalt of je links- of rechtsaf gaat. Daardoor kun je hier echt het verschil maken, zowel voor je klanten als voor Verstegen.” – Colin van der Starre, Directeur Sales B2C

De Account Group Manager maakt onderdeel uit van het salesteam, bestaande uit vier accountmanagers en tien medewerkers in de buitendienst. Binnen het team vervult de Account Group Manager een leidende, inspirerende rol. Door zaken op overtuigende en verfrissende wijze te brengen, krijgt zij/hij gemakkelijk mensen in beweging. Zij/hij rapporteert direct aan de Directeur Sales B2C, Colin van der Starre.

De zwaarte van de rol en de klanten gaat gepaard met veel exposure binnen de organisatie. Bij bewezen succes is de kans op mooie doorgroeimogelijkheden groot.

Herken je je ook in het profiel?

- Vanaf 5 jaar ervaring
- Ervaring met het sluiten van grotere jaardeals
- Strategisch
- Commercieel
- Hands-on

Interesse?

Verstegen werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.