Accountmanager Industrie - Verstegen Algemeen

Accountmanager Industrie

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Wat ga je doen?

Als Accountmanager ben je in samenwerking met het multidisciplinaire klantenteam commercieel verantwoordelijk voor een aantal industriële klanten. Je beseft welke rol deze klanten innemen in het commerciële traject en je weet dat door samenwerking successen worden behaald. Partnerships aangaan voor de langere termijn is waar het jou om gaat en je neemt hierin de regie. Je bent uitstekend in staat om de situatie van de klant te vertalen naar passende oplossingen voor nu en later. Sterker nog, je denkt mee om samen met klanten nieuwe innovaties te realiseren. Een team van inhoudelijke experts helpen je daarbij.

Je bent goed in het samenbrengen van mogelijkheden en je weet hier vervolgens op de juiste manier op in te spelen en kansen te benutten. Je stuurt doelgericht projecten aan op basis van strategische plannen, onderbouwingen, hands-on mentaliteit en ondernemend enthousiasme! Met een commerciële insteek, ervaring en netwerk in de industriële foodbranche draag je bij aan de verdere ontwikkeling van Verstegen zoals we in onze missie en visie hebben verwoord.

Wat zijn jouw belangrijkste verantwoordelijkheden?


 • Verantwoordelijk voor commerciële klantbenadering en verdiepen van specifieke klantrelatie met partnerschip als uitgangspunt met een goede balans tussen (internationale) key accounts en acquisitie van nieuwe klanten

 • Ontwikkelen en vertalen van de commerciële strategie voor deze klantengroep en onderlinge relaties om het marktpotentieel te vergroten en business kansen te benutten en zet deze om in contractuele afspraken

 • Vertalen van commerciële doelstellingen met het klantenteam in specifieke accountplannen en bijsturen op basis van analyses

 • Ondersteunen en begeleiden van samenwerking van het klantenteam en inschakelen van de gewenste support van overige afdelingen in afstemming met het klantenteam

Herken je jezelf in dit profiel?


 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van commerciële economie

 • Minstens 5 jaar aantoonbaar succes als accountmanager in de industriële branche

 • Can do – mentaliteit in samenwerking: gedreven, resultaatgericht, proactief en flexibel

 • Analytisch sterk om zowel kwalitatieve als kwantitatieve inzichten te vertalen naar acties

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden als overtuigende ondernemende zakelijke partner

 • Nederlands en Engels beheers je in woord en geschrift (Frans of Duits is een pré) en je beheerst diverse computerprogramma’s zoals Microsoft Office, CRM en ERP systemen

 • Jij bent klaar om jouw salestalent naar een excellent niveau te tillen en je verder te ontwikkelen naar Key Accountmanager.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Salesteam B2B. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en uitdagende functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Weet je hoe je de relaties met onze industriële klanten succesvol kan verdiepen en uitbouwen én heb je de skills om je commercieel verder te ontwikkelen?

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.