Controller - Verstegen Algemeen

Controller

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

De functie als Controller

De functie van Controller binnen Verstegen is breed: je wordt ingezet op business, operations en  financial controlling voor zowel het Rotterdamse hoofdkantoor als voor de buitenlandse vestigingen. Je maakt onderdeel uit van het control team en hebt nauw contact met de CFO.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je bent verantwoordelijk voor de planning & control cyclus;
• Je hebt een belangrijke rol in procesverbetering en het oppakken van diverse uitdagende projecten;
• Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het budget en forecasting;
• Je zorgt voor tijdige en juiste periodieke rapportages, winst en verliesrekeningen en balansen;
• Je bent verantwoordelijk voor kostprijsbeheer en kostenvraagstukken en marge analyses;
• Je denkt mee en geeft advies over de verbetering van het productie en logistieke processen;
• Je bent actief betrokken bij verbeterprojecten op zowel finance als daarbuiten;
• Je geeft advies aan directie en senior management en bereid het financiële beleid voor in meerjarenplanning;
• Je bent bezig met de verdere opzet van business control en fungeert als strategisch partner van de business;
• Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over verbeteringen en zorgt ervoor dat data wordt omgezet naar waardevolle stuurinformatie.

Wie ben jij?

• Je hebt minimaal een Bachelor of Master opleiding in een financiële richting;
• Je hebt een aantal jaar werkervaring in een commercieel productiebedrijf of soortgelijke business;
• Je bent nieuwsgierig, wil graag begrijpen en bent een stevig gesprekspartner voor de business;
• Je bent een teamspeler maar kunt ook goed zelfstandig werken;
• Je hebt een stevige financiële achtergrond en hebt een visie op of interesse in hoe de business control functie er in de toekomst uit zal zien;
• Je bent doortastend, vindt het belangrijk om te bouwen en waarde toe te voegen aan de transitie van dit familiebedrijf;
• Je hebt affiniteit met data en IT, bent analytisch, denkt in oplossingen en kunt goed prioriteiten stellen.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Finance team, dat in totaliteit bestaat uit 14 collega’s. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is, stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. We kijken er naar uit!


Weet jij hoe je cijfers en strategie kan koppelen én heb je de skills om je verder te ontwikkelen? Deze vacature hebben we als exclusieve search ondergebracht bij Robert Walters. Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Yasimin.Harput@RobertWalters.com.