Demand Planner - Verstegen Algemeen

Demand Planner

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst. Een toekomst waarin onze kinderen en generaties na hen kunnen leven in een wereld waarin er voldoende gezond en duurzaam voedsel is voor iedereen.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

De functie

Als Demand Planner is het een uitdaging om de Sales en de Operation planning binnen Verstegen op een juiste wijze te balanceren. Je bent verantwoordelijk voor het maken van een betrouwbare lange termijn forecast en een efficiënte bijsturing van de korte en lange termijn planning van product- of klantgroepen. Hierin werk je samen met verschillende afdelingen voor het vinden van de optimale balans tussen de lange termijn vraag van klanten en de capaciteit in de fabriek.

Dit doe je met informatie van je collega’s van sales, marketing, inkoop, category development, klanten, de planningsafdeling en data uit het systeem. Data vind je terug in Excel en M3. Zo draai jij rapportages uit en bereken je hiermee verschillende variabelen. Hiernaast is ook het oplossen van verschillen en uitdagingen tussen vraag en aanbod een belangrijk onderdeel van je takenpakket.

De grote uitdaging van deze functie is het feit dat je daarnaast tevens de kartrekker bent in het S&OP project welke in 2021 gestart is. Hierbij past een mentaliteit van doorzetten, pionieren, ondernemerschap, draagvlak creëren bij de diverse stakeholders gecombineerd met een creatief analytisch oplossend vermogen. Jij draagt actief bij aan de toegevoegde waarde van Verstegen: in smaak en beleving, voor nu en voor de toekomst. Hierbij speelt onze missie en visie op duurzaamheid een belangrijke rol.

Belangrijkste verantwoordelijkheden


 • Je vertaalt de commerciële plannen naar het demand-plan, waarna je samen met productieplanning de afgesproken servicelevels realiseert. Een belangrijke rol voor je is weggelegd in het optimaliseren van de leverperformance.

 • Je maakt een demand plan met behulp van een nieuw te implementeren tool. Hier draag jij actief aan bij in het project.

 • Je analyseert de actuele verkopen, promotionele activiteiten, trendontwikkelingen, innovaties, productintroducties die van belang zijn voor het maken van een realistische productieplanning op diverse niveaus: van klant- en producthiërarchieën en in bepaalde tijdvensters.

 • Je bedenkt creatieve oplossingen wanneer de vraag de beschikbare capaciteit overschrijdt en verdedigt het meest efficiënte scenario voor sales en productie. Daarna draag je ook zorg voor de uitvoering.

 • Je monitort en stuurt op belangrijke factoren zoals seizoenpieken, markttrends, interne en externe logistieke factoren en beschikbaarheid van grondstoffen, beschikbare productiecapaciteit en verpakkingsmaterialen.

 • Je verzorgt inhoudelijke rapportages omtrent risico's, manco's en knelpunten richting de interne organisatie op basis waarvan het S&OP team afwegingen maakt en het management een beslissing kan nemen.


Je komt met verbeterpunten en initiatieven voor de Supply Chain team om zodoende het proces te optimaliseren. Een belangrijke bijdrage van je is het mede inrichten van een nieuw sales & operations planning proces (S&OP).

Herken je jezelf in dit profiel?


 • HBO/WO opleiding bij voorkeur in Supply Chain of Bedrijfskunde

 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in demand planning. Bij voorkeur in de foodbranche in een productie of FMCG omgeving.

 • Gevorderde kennis en ervaring op gebied van ERP systemen, bij voorkeur M3. Kennis van en ervaring met demand planning en/of forecasting tools.

 • Je hebt meer dan belangstellende affiniteit met duurzaamheid en brengt die ook bij Verstegen tot leven.

 • Je bent initiatiefrijk, communicatief vaardig en accuraat: wat dat betreft een pionier in deze nieuwe rol, die als stressbestendige teamspeler meerdere ballen in de lucht houdt: analytisch sterk, creatief, doorzettingsvermogen en flexibel. Je wilt bijdragen aan het verder professionaliseren van de organisatie en jezelf als het gaat om Demand Planning.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke functie waarin je mee kan bouwen aan de ontwikkeling van een Supply Chain team in een bijzonder familiebedrijf in duurzame ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met uitzicht op een vast dienstverband, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals:


 • Flexibele werktijden

 • Goede thuiswerkregeling

 • Een laptop en telefoon

 • In-house bedrijfsfitness

 • Fietsenplan ééns per 3 jaar

 • 24,5 vakantiedagen, met 3 bonusdagen als je niet ziek bent

 • De mogelijkheid om 10 extra vakantiedagen te kopen

 • Standaard 20% korting op het gehele assortiment van Verstegen

 • Meeromzetbonus

 • Pensioenregeling

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling


Hoe werkt het sollicitatieproces?

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. In het proces is een persoonlijkheidsvragenlijst opgenomen. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.