Ervaren Productmanager B2C met affiniteit voor verpakkingen - Verstegen Algemeen

Ervaren Productmanager B2C met affiniteit voor verpakkingen

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst. Een toekomst waarin onze kinderen en generaties na hen kunnen leven in een wereld waarin er voldoende gezond en duurzaam voedsel is voor iedereen.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

De functie

Als Productmanager heb je bij Verstegen veel invloed op de productontwikkelingen omdat we een Nederlands bedrijf zijn met productontwikkelaars en ook de fabriek in Rotterdam. Op basis van je huidige ervaring als productmanager heb je verstand van zaken om samen nieuwe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Bij Verstegen kan je zo de fabriek in lopen om te kijken hoe je eerste product van de band af rolt. Tevens ben je op de hoogte van food trends en verpakkingen en maak je productlanceringen van A tot Z succesvol. Ideeën die je vanuit je creativiteit aandraagt, breng je in het team naar voren om samen tot resultaat te komen. Uiteraard ben je ook verantwoordelijk voor de rapportages en dataverwerking in diverse systemen. Jij draagt actief bij aan de toegevoegde waarde van Verstegen: in smaak en beleving, voor nu en voor de toekomst. Hierbij speelt onze missie en visie op duurzaamheid een belangrijke rol.

Belangrijkste verantwoordelijkheden


 • Je bent verantwoordelijk voor de complete levenscyclus van een specifiek productassortiment van Verstegen. Je werkt daarom intensief samen met diverse afdelingen bij Verstegen: van productontwikkeling tot aan quality, van productie, planning tot en met inkoop, logistiek en natuurlijk met de collega’s binnen marketing. Je organiseert flexibele projectteams om slagvaardig nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen gericht op klantbehoeften.

 • Samen met sales, marketing en category development realiseer je de productpositionering, prijsstelling, plaats en promotie van nieuwe producten en het bestaande assortiment. Je brengt daarbij zowel ideeën als uitvoering in het multidisciplinaire team samen waarbij er ruimte is voor andere meningen, zonder de koers te verliezen. Behendig weet je te schakelen tussen diverse stakeholders om tot een succesvol resultaat te komen.

 • Je initieert (internationale) NPD’s, line extensions en verpakkingen op basis van trends en ontwikkelingen in de markt en klantbehoeftes. Je bent verantwoordelijk voor het doorlopen van de funnel van een nieuw product of dienst. Ook bewaak je de productstrategie, als onderdeel van de totale marketingstrategie.

 • Je initieert nieuwe verpakkingen die aansluiten bij onze duurzame ambities. Met een open én creatieve blik, realiseer je zowel de ontwikkeling als de lancering van de producten in de FMCG branche. In die zin ben je een “oorspronkelijk denker” die met de voeten in de klei staat om het te doen.

Herken je jezelf in dit profiel?


 • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Food & Marketing of commerciële economie.

 • Tenminste 5 jaar ervaring als Productmanager in een soortgelijke functie in de FMCG foodbranche en toe aan de volgende stap.

 • Affiniteit, kennis en ervaring met verpakkingen is een must.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en weloverwogen communicatie skills gericht op mensen en samenwerking.

 • Ervaring met datasystemen en productintroductieprocessen en inzicht in kostenopbouw.

 • Je hebt meer dan belangstellende affiniteit met duurzaamheid en brengt die ook bij Verstegen tot leven.

 • Je bent een stressbestendige hands-on teamspeler met zowel een optimistisch doorzettingsvermogen als analytische flexibiliteit en wilt bijdragen aan het verder professionaliseren van de organisatie en jezelf.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Marketing team, dat in totaliteit bestaat uit ongeveer 24 collega’s. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke functie in een bijzonder familiebedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met uitzicht op een vast dienstverband, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals:


 • Flexibele werkuren

 • Goede thuiswerkregeling

 • Een laptop en telefoon (indien relevant voor de functie)

 • In-house bedrijfsfitness

 • Fietsenplan ééns per 3 jaar

 • 24,5 vakantiedagen, met 3 bonusdagen als je niet ziek bent

 • De mogelijkheid om 10 extra vakantiedagen te kopen

 • Standaard 20% korting op het gehele assortiment van Verstegen

 • Meeromzetbonus

 • Pensioenregeling

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling


Hoe werkt het sollicitatieproces?

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. In het proces is een persoonlijkheidsvragenlijst opgenomen. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.