Food Application Researcher - Verstegen Spices & Sauces

Food Application Researcher

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst. Een toekomst waarin onze kinderen en generaties na hen kunnen leven in een wereld waarin er voldoende gezond en duurzaam voedsel is voor iedereen.

Ons R&D team zoekt een Food Application Researcher (37,5 uur).

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Over deze functie

Verstegen is op zoek naar een meer wetenschappelijke benadering van ingrediënten: Welke technische processen gaan nieuwe of bestaande grondstoffen aan wanneer je ze een behandeling geeft? En welke interacties zijn er met andere ingrediënten? Hoe kunnen we onze producten en processen nog efficiënter inrichten?

Als Food Application Researcher richt je je op wat Product Development en Verstegen op korte en lange termijn nodig hebben. Tegelijkertijd ben je gesprekspartner voor lastige vraagstukken die een speciale aanpak vragen. Je bent in staat om op basis van gericht verzamelde informatie een analyse te maken, aan die analyse conclusies te verbinden en een beslissing te nemen ten aanzien van de beste oplossing van het vraagstuk.

Je kan een grote verscheidenheid aan opdrachten methodisch en planmatig uitvoeren. En bent daarom breed inzetbaar, overziet het gehele proces, waardoor jij je niet alleen richt op de specifieke vraagstelling, maar ook oog hebt voor de oorzaken van het probleem, dan wel de factoren die van invloed zijn op het eindresultaat, productiviteit, efficiëntie, kwaliteit en commerciële doelstellingen. Je werkt daarom met veel verschillende collega’s vanuit andere afdelingen samen.

Je bent nieuwsgierig en blijft daarmee zo breed mogelijk op de hoogte van alle nieuwe trends en ontwikkelingen op food gebied. Je brengt vernieuwing in grondstoffen en processen. Je signaleert trends in de markt en speelt daar op in met technieken en ingrediënten. Wat zijn de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden. De informatie wordt vastgelegd middels rapportage. Met deze rapportage kan Product Development en Operations concreet aan de slag.

Herken je jezelf in dit profiel?


 • Een afgeronde WO opleiding Levensmiddelentechnologie

 • Je hebt ongeveer 2 jaar ervaring als Product Ontwikkelaar.

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 • Ervaring met diverse datasystemen en expert in Excel.

 • Je hebt meer dan belangstellende affiniteit met duurzaamheid en brengt die ook bij Verstegen tot leven.

 • Je bent een stressbestendige teamspeler: analytisch sterk, doorzettingsvermogen en flexibiliteit en wil bijdragen aan het verder professionaliseren van de organisatie en jezelf.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het R&D team, dat in totaliteit bestaat uit 11 collega’s. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke functie in een bijzonder familiebedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een prima salaris met uitzicht op een vast dienstverband, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals:


 • Flexibele werktijden

 • Thuiswerkregeling

 • In-house bedrijfsfitness

 • Fietsenplan ééns per 3 jaar

 • 24,5 vakantiedagen, met 3 bonusdagen als je niet ziek bent!

 • De mogelijkheid om 10 extra vakantiedagen te kopen

 • Standaard 20% korting op het gehele assortiment van Verstegen

 • Meeromzetbonus

 • Pensioenregeling

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Solliciteren

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. In het proces is een persoonlijkheidsvragenlijst opgenomen. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Weet je hoe je innovatie kunt brengen én heb je de skills om je verder te ontwikkelen? Stuur jouw CV en motivatiebrief naar ✉️werkenbij@verstegen.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michiel Sloff via ✉️msloff@verstegen.nl. We horen graag van je!

Screening kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.