Key Accountmanager Industrie - Verstegen Algemeen

Key Accountmanager Industrie

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

De functie

Als Key Accountmanager ben je in samenwerking met het multidisciplinaire klantenteam commercieel verantwoordelijk voor een aantal industriële klanten. Je beseft welke rol deze klanten innemen in het commerciële traject en je weet dat door samenwerking successen worden behaald. Partnerships aangaan voor de langere termijn is waar het jou om gaat en je neemt hierin de regie.

Je bent uitstekend in staat om de situatie van de klant te vertalen naar passende oplossingen voor nu en later. Sterker nog, je denkt mee om samen met klanten nieuwe innovaties te realiseren. Een team van inhoudelijke experts helpen je daarbij.

Je bent goed in het samenbrengen van mogelijkheden en je weet hier vervolgens op de juiste manier op in te spelen en kansen te benutten. Je stuurt doelgericht projecten aan op basis van strategische plannen, onderbouwingen, hands-on mentaliteit en ondernemend enthousiasme!

Met een commerciële insteek, ervaring en netwerk in de industriële foodbranche draag je actief bij aan de toegevoegde waarde van Verstegen: in smaak en beleving, voor nu en voor de toekomst. Hierbij speelt onze missie en visie op duurzaamheid een belangrijke rol.

Belangrijkste verantwoordelijkheden


 • Verantwoordelijk voor commerciële klantbenadering en verdiepen van specifieke klantrelatie met partnerschip als uitgangspunt met een goede balans tussen (internationale) key accounts en acquisitie van nieuwe klanten

 • Ontwikkelen en vertalen van de commerciële strategie voor deze klantengroep en onderlinge relaties om het marktpotentieel te vergroten en business kansen te benutten en zet deze om in contractuele afspraken

 • Vertalen van commerciële doelstellingen met het klantenteam in specifieke accountplannen en bijsturen op basis van analyses

 • Ondersteunen en begeleiden van samenwerking van het klantenteam en inschakelen van de gewenste support van overige afdelingen in afstemming met het klantenteam

Herken je jezelf in dit profiel?


 • Je hebt een HBO-werk- en denkniveau met een inhoudelijke opleiding in de foodindustrie (SVO of soortgelijk) aangevuld met commerciële trainingen.

 • Minstens 5 jaar aantoonbaar succes als accountmanager in de vleesverwerkende industriële branche en kennis van de retail als klant achter de klant. Je hebt een sterk netwerk opgebouwd.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden als overtuigend en creatief ondernemer.

 • Je bent een echte verbinder, zowel intern als extern, die kansen ziet en benut: gezond ambitieus, resultaatgericht, proactief en flexibel. Met je to-the-point aanpak vertaal je strategische inzichten naar concrete acties die als team opgepakt worden.

 • Je hebt meer dan belangstellende affiniteit met duurzaamheid en brengt die ook bij Verstegen tot leven.

 • Nederlands, Duits en Engels beheers je goed (Frans is een pré) en je beheerst diverse computerprogramma’s zoals Microsoft Office, CRM Dynamics, PowerBI en ERP systemen.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Salesteam B2B waarin Foodservice, Freshservice, Trade en Industrie samen komen. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en uitdagende functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met uitzicht op een vast dienstverband, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals:


 • Flexibele werktijden

 • Thuiswerkregeling

 • Een laptop en telefoon

 • In-house bedrijfsfitness

 • Fietsenplan ééns per 3 jaar

 • 24,5 vakantiedagen, met 3 bonusdagen als je niet ziek bent!

 • De mogelijkheid om 10 extra vakantiedagen te kopen

 • Standaard 20% korting op het gehele assortiment van Verstegen

 • Meeromzetbonus

 • Pensioenregeling

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Hoe werkt het sollicitatieproces?

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. In het proces is een persoonlijkheidsvragenlijst opgenomen. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

 

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.