QA Manager - Verstegen Spices & Sauces

QA Manager

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst. Een toekomst waarin onze kinderen en generaties na hen kunnen leven in een wereld waarin er voldoende gezond en duurzaam voedsel is voor iedereen.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

De functie

In jouw rol, waarin je rapporteert aan de Manager Quality, ben jij diegene die de dagelijkse aansturing van het QA team managet. Je bent de sparringpartner voor de Manager Quality en in het multidisciplinaire team de spin in het web die samenwerkt aan het onderhouden, naleven en borgen  in de gehele organisatie. Je hebt een organisatie brede, procesgerichte aanpak, waarin je de day-to-day practice integreert. Acties worden in gezamenlijk overleg verdeeld binnen het team, geborgd binnen de systemen in nauwe samenwerking met andere afdelingen. En natuurlijk is de kwaliteit van onze producten en de klanttevredenheid blijvend hoog. Jij draagt actief bij aan de toegevoegde waarde van Verstegen: in smaak en beleving, voor nu en voor de toekomst. Hierbij speelt onze missie en visie op duurzaamheid een belangrijke rol.

Jouw werkzaamheden zullen vooral bestaan uit:


 • Het uitvoeren en mede opstellen van bedrijfsbrede Q-visie en plannen, rekening houdend met alle stakeholders

 • Begeleiden van externe audits en het uitvoeren van interne audits

 • Direct signaleren van verbeterpunten; je bent in staat prioriteiten te stellen welke verbetervoorstellen als eerste geïnitieerd en geïmplementeerd moeten worden

 • Ondersteuning in management review en overige rapportages, ontwikkelen van visie en lange termijnplannen

Herken je jezelf in dit profiel?

Je vindt het heerlijk om met verschillende projecten en taken tegelijk bezig te zijn. Vanuit jouw vakkennis en ervaring zie je waar zaken verbeterd kunnen worden en neem je het initiatief om deze uit te werken in programma’s, plannen van aanpak en processen. Je creëert draagvlak en door jouw stijl van communiceren krijg je de ander hierin mee. Onderdeel zijn van een team is voor jou belangrijk en samen werken jullie gericht aan het behalen van resultaten. Ook onder druk blijf je nauwkeurig en opbouwend kritisch. Natuurlijk heb je meer dan een grote affiniteit met de food branche en onze producten.


 • Minimaal een afgeronde HBO studie Bedrijfskunde, Levensmiddelentechnologie, Voedingsmiddelentechnologie, Food Commerce & Technology, of gelijkwaardig

 • 5 jaar relevante werkervaring in Quality/Business Assurance in foodproductiebedrijven

 • Managementvaardigheden om de Manager Quality te kunnen vervangen bij diens afwezigheid

 • Je hebt aantoonbare natuurlijke aanleg voor coaching en people-management.

 • Kennis over, en ervaring met het opzetten van (afdeling overstijgende) projecten, processen en plannen, waarbij je een duidelijk doel voor ogen hebt en door ontwikkelt voor de lange termijn.

 • Je hebt meer dan belangstellende affiniteit met duurzaamheid en brengt die ook bij Verstegen tot leven.

 • Elke dag een lach!

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek bij het QA team dat bestaat uit 10 collega’s. Daarnaast is er natuurlijk regelmatig contact met de diverse afdelingen en met onze klantenteams. We werken op een professionele en informele manier met elkaar samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met uitzicht op een vast dienstverband, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals:


 • Flexibele werktijden

 • Goede thuiswerkregeling

 • Een laptop en telefoon (indien relevant voor de functie)

 • In-house bedrijfsfitness

 • Fietsenplan ééns per 3 jaar

 • 24,5 vakantiedagen, met 3 bonusdagen als je niet ziek bent

 • De mogelijkheid om 10 extra vakantiedagen te kopen

 • Standaard 20% korting op het gehele assortiment van Verstegen

 • Meeromzetbonus

 • Pensioenregeling

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling


Hoe werkt het sollicitatieproces?

Op basis van de gepresenteerde en besproken cv’s en motivatiebrieven maken we een selectie voor een eerste gesprek. Als deze positief is stemmen we af hoe we samen tot een goede match komen. In het proces is een persoonlijkheidsvragenlijst opgenomen. We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Solliciteer nu!

Weet je hoe je verbeterprojecten begeleidt én heb je de coachende skills om je verder te ontwikkelen als manager binnen Verstegen? Stuur jouw CV en motivatiebrief naar werkenbij@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.