Safety & Environment Manager - Verstegen Spices & Sauces

Safety & Environment Manager

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Duurzaamheid. Veiligheid. Het zijn populaire topics. Hoe krijg je die nu echt ingebed in de organisatie, van hoog tot laag? Hoe zet je de cultuurchange in gang en geef je mooie plannen handen en voeten? Dat is pas echt een uitdaging. Jouw uitdaging.

Verstegen Spices & Sauces is een familiebedrijf, sinds 1886, met de vierde generatie aan het roer. We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en er werken ruim 500 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland. Voor een beleidsmaker heeft onze locatie in Rotterdam aantrekkelijke elementen. Het zijn vier locaties in één: een fabriek voor natte producten en een voor droge producten met compleet andere productieprocessen, een kantoor en een logistiek centrum. Bij ons is maatwerk geen loze kreet en het Quality-beleid vraagt om iemand met visie en doortastendheid. Ben jij de Safety & Environment Manager die hier enthousiast van wordt?

Jouw uitdaging

Als Safety & Environment Manager ben je medeverantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en beheren van de missie en visie op het gebied van veiligheid, milieu en gezond werken bij Verstegen. Dat is de functieomschrijving in notendop. Maar jij weet wat er achter die woorden steekt. Jij weet wat het inhoudt om het belang van veilig en verantwoord werken in het systeem van alle medewerkers te krijgen. Het gaat over gedrag, ook als er niemand kijkt. Het gaat over herhaling totdat iets een gezond automatisme wordt. Het gaat over de gemeenschapsverantwoordelijkheid. Hoe ga je dit aanpakken?


 • Je brengt alle gerelateerde veiligheids- en milieuaspecten in het werkklimaat bij Verstegen in kaart en zet projectmatig verschillende veiligheids- en milieuonderzoeken op zoals ARBO, RI&E,ATEX en ISO14001. Soms voer je zelfstandig onderzoeken uit (technisch, chemisch, ergonomisch).

 • De uitkomsten hiervan presenteer je aan het management. Je doet belangrijke aanbevelingen en helpt het management met het bepalen van de juiste prioriteiten.

 • Je gaat aan de slag met de implementatie van de verbeteringen die je voorgesteld hebt. Je controleert ook in hoeverre de maatregelen leiden tot de gewenste resultaten.

 • Jij bent verantwoordelijk voor voorlichting op het gebied van Arbo, Veiligheid & Milieu. Hoe vind je de aansluiting bij de diverse doelgroepen?

 • Wanneer er onverhoopt ongevallen-, milieu- en veiligheidsincidenten plaatsvinden, voer je een klachtenonderzoek uit en bekijk je wat nodig is om deze in de toekomst te voorkomen.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Wie ben jij?


 • Het is een functie met veel verantwoordelijkheid die vraagt om tenminste een afgeronde opleiding Middelbare Veiligheidskunde, en een HBO werk- en denkniveau

 • Je hebt ervaring met ISO14001 en het uitvoeren van (interne) onderzoeken/audits over Arbo, veiligheid & Milieu. In een vorige functie heb je geleerd hoe het in een productieomgeving werkt.

 • Nederlands en Engels beheers je uitstekend, zowel in woord en geschrift.

 • Met jouw enthousiasme voor duurzaam en verantwoord ondernemen, weet je anderen te motiveren.

 • Je bent analytisch heel sterk en hebt het doorzettingsvermogen om inzichten die de organisatie kunnen verbeteren, ook door te voeren.

 • Geduld en flexibiliteit zijn mooie eigenschappen. Niet iedereen en alles verandert even snel. Ons beleid is in opbouw en jij speelt daar een belangrijke rol in.

Wat wij bieden


 • Dit is een verantwoordelijke functie in een bijzonder familiebedrijf dat volop in ontwikkeling is. Jij kunt hier echt iets bijdragen en zelf ook verder groeien.

 • Het salaris is passend bij je ervaring en opleiding en ligt tussen de € 4.500,00 - € 5.000,00 euro. We kennen ook een jaarlijkse meeromzetbonus.

 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard goed, met 24,5 vakantiedagen (drie bonusdagen als je niet ziek bent) en de mogelijkheid om tien extra vakantiedagen bij te kopen), een goede pensioenregeling, fietsplan, laptop en telefoon van de zaak.

 • We bieden in-house bedrijfsfitness, omdat we van gezonde medewerkers houden.

 • Respect voor je privéleven en begrip voor je thuissituatie horen daar ook bij. De balans moet er zijn, daar zullen we niet aan tornen.

 • We werken met flexibele werktijden. Wat past bij jou?

Jouw team

Je krijgt een plek in het QA-team, dat bestaat uit tien collega’s, waaronder één veiligheidskundige. Je rapporteert aan de QA-manager. De sfeer is professioneel en informeel, zowel binnen het team als met de andere teams binnen de organisatie. We houden van ‘zeggen wat je vindt’, snel schakelen en een gezonde dosis humor.

Zullen we kennismaken?

Is je interesse gewekt? We willen heel graag weten wie jij bent. Stuur een motivatiebrief en je cv naar ✉️werkenbij@verstegen.nl of via Gerard Hoek, ✉️g.hoek@libra-recruitment.nl .

Wil je graag eerst nog meer weten over de functie of ons bedrijf? Bel gerust met Arno Groffen, de manager van de afdeling Quality, ☎️06-20831692. Misschien fijn om vooraf te weten: in de sollicitatieprocedure is een persoonlijkheidsvragenlijst opgenomen.