Software Developer - Verstegen Algemeen

Software Developer

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Waar zijn we naar op zoek?

Om ons ICT team te versterken zijn we op zoek naar een Software Developer voor 37,5 uur in de week (fulltime).


Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van databases, programmeren en het optimaliseren van (web) applicaties en technische koppelingen. Je bent doortastend en in staat om snel de oorzaak van verstoringen te vinden en te verhelpen.


Je bent tevens dé vraagbaak voor collega’s en vertaalt hun benodigdheden naar handige IT oplossingen die je verder ontwikkelt. Je vindt het leuk om zowel met IT-collega’s als gebruikers samen te werken en te communiceren. In die zin word je gewaardeerd om je service- en oplossingsgerichtheid en sta je klaar voor ‘jouw klanten’!


Er lopen diverse uitdagende ontwikkelprojecten gelijktijdig waar jij een actieve inhoudelijke rol in hebt; denk daarbij aan cloud computing, Microsoft Power BI, Microsoft Flow, Microsoft PowerApps. Ook jouw up to date Microsoft SQL kennis komt van pas. De kwaliteit en continuïteit van onze bedrijfskritische applicaties zijn bij jou in goede handen.

Wat ga je doen?

Belangrijkste verantwoordelijkheden:
• Ontwerpen, programmeren en testen van databases en (web) applicaties. Je ontwikkelt en onderhoudt ook de diverse interfaces.
• Het documenteren en onderhouden van de applicaties, waar je vervolgens ook het beheer over hebt, zodat wat je ontwikkeld hebt ook technisch perfect loopt. Daarbij test en coördineer je de diverse wijzigingen.
• Issues zoek je uit aan de hand van monitoring en logs en vervolgens los je deze issues zelfstandig op of samen met het volledige development team, afhankelijk van de complexiteit.
• Je maakt deel uit van diverse IT-projecten waarbij je jouw kennis en kunde actief inbrengt om tot resultaten te komen.

Herken je jezelf in dit profiel?

Voor deze rol zijn wij op zoek naar een kandidaat met:
• Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met minstens 2 jaar relevante ervaring als Software Developer op het gebied van ICT applicaties en databases.
• Kennis van C#, ASP .NET-MVC, Javascript/jQuery, HTML/CSS, MS SQL, MYSQL, LLBLGen, Visual Studio, MSSQL Server Management Studio, PowerApps, Flow, Power BI – en what else!
• Kennis van website- en cloud technologie is een pré – of bereid te investeren in kennisopbouw.
• Ervaring met Microsoft Dynamics is een pré – je gaat er zeker mee aan de slag in de praktijk.
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
• Je bent een stressbestendige teamspeler: analytisch sterk, doorzettingsvermogen en flexibiliteit en wil bijdragen aan het verder professionaliseren van de organisatie en jezelf.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het ICT team, dat in totaliteit bestaat uit 9 collega’s. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en typische (ICT) humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke functie in een bijzonder familiebedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is, is er een tweede gesprek waaruit verder blijkt of we samen tot een goede match komen. Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure. We kijken er naar uit je te ontmoeten!


Weet je hoe je  applicaties verder kunt ontwikkelen in een nieuwe omgeving én heb je de skills om diverse projecten aan te pakken? Stuur jouw cv en motivatiebrief naar teamhr@verstegen.nl. Heb je nog inhoudelijk vragen, neem dan gerust contact op met Dolf van Driel via dvandriel@verstegen.nl. Hij gaat graag met je de uitdaging aan.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.