Anijszaad - Verstegen Algemeen

Anijszaad

De specerij anijszaad is afkomstig van een plant die groeit in gematigd subtropische gebieden op zonnige plekken in een luchtige, zanderige leemgrond. De kwaliteit wordt bepaald door het percentage olie dat de zaadjes bevatten, de lichtbruine kleur en de pittige, scherpe smaak. Op dit moment komt de beste kwaliteit anijszaad uit Egypte en Spanje. Verstegen levert alleen de allerbeste kwaliteit, daarom komt de Verstegen Anijszaad ook hier vandaan.

Onze picolier vertelt je meer!

Anijszaad is een smaakmaker voor zowel zoete als hartige gerechten. De meeste kennen het van beschuit met muisjes.

De oorsprong

Anijszaad komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, hoofdzakelijk uit Egypte. Andere belangrijke producerende landen voor anijszaad zijn landen in Midden- en Zuid-Amerika, landen in het Middellandse Zeegebied, Rusland en India. Op dit moment komt de beste kwaliteit anijszaad uit Egypte en Spanje. De kwaliteit wordt bepaald door het percentage olie dat de zaadjes bevatten, de lichtbruine kleur en de pittige, scherpe smaak. Verstegen levert alleen de allerbeste kwaliteit, daarom komt de Verstegen Anijszaad uit Egypte en Spanje.

Kenmerken van de specerij

Anijszaad is afkomstig van de schermbloemige eenjarige plant. Deze plant wordt ongeveer 60 tot 80 cm hoog. Anijszaadjes zijn eivormig en ongeveer 3 tot 4 mm lang. Ze zijn te herkennen aan het draadje aan de top. De geur en smaak van anijszaad zijn specifiek, namelijk aromatisch en zoetig, en goed te onderscheiden van andere specerijen.

Anijszaad in de keuken

Anijszaad kun je gebruiken in zowel hartige, pittige als zoete gerechten. Ook wordt anijszaad toegevoegd aan dranken voor een zoetig aroma. Je kunt anijs gebruiken in gebak, melkdranken, gestoofd fruit, puddingen en rijst. De specerij is een hoofdbestanddeel van de specerijenmengeling five spices.

Meer recepten