Duurzaamheid bij Verstegen | Verstegen Algemeen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernaspecten binnen de bedrijfsvoering van Verstegen Spices & Sauces. Als familiebedrijf is dit vanzelfsprekend, we werken immers voor de kinderen van onze kinderen. Verstegen vindt het belangrijk om te leren van andere bedrijven en om hen te stimuleren om duurzamer te ondernemen. Samenwerking is van groot belang, echte impact ontstaat immers door het samen te doen. Verstegen wil daarom een actieve rol spelen bij het vergroten van het MVO netwerk binnen Nederland. Zo is Verstegen partner van onder andere MVO Nederland en van het Sustainable Spice Initiative. Bekijk ons aandeel in de nieuwe economie als partner van MVO Nederland.

Duurzaamheid binnen Verstegen

We zijn trots op onze unieke en duurzame samenwerking met lokale boeren in de landen van de oorsprong. Door het gebruik van hoogstaande technologische oplossingen en een optimale kwaliteitscontrole toe te passen, kunnen we de keten van boer tot consument eerlijk, transparant en duurzaam houden.

Verstegen als CO2-neutrale organisatie

Om klimaatverandering tegen te gaan is Verstegen gestart met het zelf opwekken van duurzame energie, afkomstig van Nederlandse wind en de zon. Zo heeft Verstegen een eigen windmolen en is één dak bedekt met 876 zonnepanelen.

Dagopbrengst in Wh

Dagopbrengst in Wh

0 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0

Jaaropbrengst in Wh

Jaaropbrengst in Wh

0 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0
Sustainable Development Goals

Verstegen neemt haar verantwoordelijkheid om de kruiden en specerijen markt te verduurzamen. De keten van boer tot consument moet transparant, eerlijk en duurzaam zijn voor mens, milieu en maatschappij. Daarom zoeken we continu naar manieren waarop we een positieve invloed kunnen uitoefenen op de wereld. Hiervoor maken we gebruik van de UN Sustainable Development Goals, ook wel SDG’s. Van de 17 SDG’s focust Verstegen zich op 5 doelen die aansluiten bij de missie en visie van Verstegen.

Lees meer
Verstegen wint Business and Biodiversity Award!

Verstegen is door de European Business Award for the Environment (initiatief Europese Commissie) uitgeroepen tot winnaar van de Business and Biodiversity Award. De vakjury van de EBAE gaf aan erg onder de indruk te zijn van de eerste stappen die Verstegen heeft gezet naar een duurzame toekomst door middel van agroforestry, een duurzame landbouwmethode.

Verstegen heeft met de Business and Biodiversity Award een podium gekregen waarmee de duurzame ambities en activiteiten meer aandacht krijgen in Europa. Samen kan Verstegen namelijk meer impact maken dan alleen, op nationaal en internationaal niveau.

Lees meer
MVO Jaarverslag

Verstegen wenst een voorbeeld te zijn voor de maatschappij als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In het MVO jaarverslag 2021 lees je wat Verstegen hiervoor doet.

Lees het MVO jaarverslag 2021