Duurzaamheid bij Verstegen | Verstegen Algemeen

Samen maken we het verschil voor de volgende generaties

Samen kunnen we de wereld veranderen, daar zijn we bij Verstegen van overtuigd. Samen hebben we de mogelijkheid om meer positieve impact te creëren. We streven dan ook naar een bedrijf dat samenwerkt met duurzame partners en dat niet alleen focust op smaak, kwaliteit en innovatie, maar ook marktleider is in het bevorderen van milieu, maatschappij en het welzijn van de mensen om ons heen. Als familiebedrijf willen de wereld op een goede manier door kunnen geven aan onze kinderen, kleinkinderen en de generaties die daarop volgen.

Duurzaamheid binnen Verstegen

We zijn trots op onze unieke en duurzame samenwerking met lokale boeren in de landen van de oorsprong. Door het gebruik van hoogstaande technologische oplossingen en een optimale kwaliteitscontrole toe te passen, kunnen we de keten van boer tot consument eerlijk, transparant en duurzaam houden.

Verstegen als CO2-neutrale organisatie

Om klimaatverandering tegen te gaan is Verstegen gestart met het zelf opwekken van duurzame energie, afkomstig van Nederlandse wind en de zon. Zo heeft Verstegen een eigen windmolen en is één dak bedekt met 876 zonnepanelen.

Dagopbrengst in Wh

Dagopbrengst in Wh

0 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0

Jaaropbrengst in Wh

Jaaropbrengst in Wh

0 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0
Regeneratieve pilot projecten in Nederland

Kruiden van eigen bodem? Zou dat kunnen? Verstegen slaat de handen ineen met Nederlandse boeren om te onderzoeken of het mogelijk is om op een regeneratieve (ook wel: herstellende) wijze groene kruiden uit eigen land te verkrijgen. Op dit moment lopen er pilots voor tijm, majoraan, bonenkruid en peterselie. De samenwerking met de Nederlandse boeren sluit aan bij de ambitie van Verstegen om ons aandeel regeneratieve en lokaal geproduceerde producten uit te breiden. We willen de pilots opschalen om zo smaakvolle, duurzame en lokale producten in het schap te kunnen gaan zetten.

MVO Jaarverslag

We blikken terug op een jaar waarin we veel impact hebben gemaakt om zo nog dichterbij onze doelen te komen. Samen met onze partners hebben we weer mooie vooruitgang geboekt. Ben je benieuwd naar de stappen die we zowel in Nederland als daarbuiten hebben ondernomen? Neem dan een kijkje in ons Jaarverslag.

Lees het MVO jaarverslag 2022