Certificaten

Voedselveiligheid en kwaliteit

Voedselveiligheid

Overheid en consument stellen steeds hogere eisen aan onze voeding. Dit betekent een groter bewustzijn ten aanzien van de producten die men eet en een kritische houding ten aanzien van productiewijze en de gevolgen hiervan voor het milieu.

Image-block

Wie is verantwoordelijk?

Het is de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven om aan de eisen te voldoen. Dit geldt voor zowel de wettelijke overheidsnormen als voor de specifieke eisen die consumenten hanteren. Als het om voeding gaat mag het kwetsbare vertrouwen van onze consumenten niet worden beschadigd.

Image-block

Verstegen en kwaliteit

Middels eigen kwaliteitsborgingssystemen toont Verstegen aan dat volledig aan de eisen van de overheid en de wensen van de consument wordt voldaan.

Kwaliteit binnen Verstegen begint bij de oorsprong en wordt tijdens het hele proces gehandhaafd: in de grondstoffen, productieprocessen, de eindproducten en in onze houding ten aanzien van het milieu. Tot slot leeft kwaliteit volop binnen de Verstegen organisatie en onder de medewerkers van Verstegen

Download brochure
Image-block

Onze Certificaten

BRCGS

Met trots melden wij dat Verstegen Spices & Sauces B.V. in bezit is van het BRCGS certificaat voor versie 9 van de norm. De wereldstandaard voor Voedselveiligheid werd ontwikkeld om de veiligheid, kwaliteit en operationele criteria te specificeren die vereist zijn binnen een levensmiddelen producerende organisatie om aan de verplichtingen te voldoen m.b.t. naleving van de wetgeving en bescherming van de consument. Lees verder voor meer informatie.

IFS

Verstegen Spices & Sauces B.V. is gekwalificeerd voor de laatste versie van de IFS, versie 8. Deze versie is een samenwerking van drie retailfederaties van Duitsland, Frankrijk en Italië. Hier zijn basisdoelstellingen aan verbonden. Lees verder voor meer informatie.

EKO/SKAL

Verstegen Spices & Sauces B.V. heeft SKAL certificering voor het biologisch bereiden en verpakken van een aantal enkelvoudige kruiden, kruidenmixen en sauzen. Daarnaast zijn op aanvraag nog diverse klantspecifieke biologische mengsels mogelijk. Om een product 'biologisch' te mogen noemen, moet de productie aan bepaalde wettelijke regels voldoen. Wil je weten welke? Lees dan verder.

RiskPlaza

Verstegen Spices & Sauces B.V. is in 2012 officieel gecertificeerd voor RiskPlaza. RiskPlaza is een databank met informatie over de voedselveiligheid van ingrediënten.

EcoVadis

Met trots kunnen wij melden dat Verstegen Spices & Sauces B.V. in het bezit is van een gouden medaille van de EcoVadis CSR (Corporate Social Responsibility) rating.

Sedex

Verstegen Spices & Sauces B.V. is sinds 2013 lid van Sedex. We hebben daarom ook de SAQ (Self Assessment Questionnaire, oftewel zelfverklaring) van Sedex ingevuld. Je kunt ons nu dus ook vinden op deze website (http://www.sedexglobal.com/). Verstegen is sinds 2012 gecertificeerd voor de MVO prestatieladder niveau 4.

Kosher

Verstegen Spices & Sauces B.V. heeft een Kosher keurmerk voor verschillende producten. Wil je meer weten voor welke producten Verstegen het Kosher keurmerk heeft, neem dan contact met ons op.

Halal

Halal voeding neemt een steeds grotere plaats in. Verstegen Spices & Sauces B.V. speelt in op de toenemende vraag van de markt met een Halal assortiment van meer dan 150 producten.

RSPO

Verstegen is RSPO Supply Chain gecertificeerd. Deze certificering stelt ons in staat om duurzame RSPO gecertificeerde producten te leveren. Lees verder voor meer informatie.

Vegan Logo

Zie jij dit logo op één van onze producten? Dan zijn deze producten volledig veganistisch, oftewel: vrij van ingrediënten van dierlijke oorsprong. Dit betekent dat zowel bij het maken van het product, als in de bijbehorende grondstoffen, geen dieren of ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt zijn. Ieder product met dit logo voldoet aan onze definitie van veganistisch. Dit doen wij door onze producten veilig te verwerken en te zorgen voor optimale kwaliteitscontroles, zodat ieder product voldoet aan de door ons vastgestelde eisen.

Duurzaamheidscertificaat Pure Energie

Verstegen is afnemer van Pure Energie van Windpark Dintelhaven. Hiermee ontvangen we de groenste stroom van Nederland én bouwen we aan een duurzame toekomst.

"Als het om voeding gaat mag het kwetsbare vertrouwen van onze consumenten niet worden beschadigd."

Vragen over onze certificaten?

Kwaliteitsborgingssysteem
Hele proces in eigen hand
Contact