BRCGS - Verstegen Spices & Sauces

BRCGS

Met trots melden wij dat Verstegen Spices & Sauces B.V. in bezit is van de 9e versie van het BRCGS certificaat.


De wereldstandaard voor Voedselveiligheid werd ontwikkeld om de veiligheid, kwaliteit en operationele criteria te specificeren die vereist zijn binnen een levensmiddelen producerende organisatie om aan de verplichtingen te voldoen m.b.t. naleving van de wetgeving en bescherming van de consument.


Lees verder voor meer informatie.

Informatie over het certificaat BRCGS

Oorspronkelijk gepubliceerd door het British Retail Consortium (BRC) voor levensmiddelenproducenten die goederen onder huismerken aan de detailhandel in het Verenigd Koninkrijk leveren, werd deze standaard met regelmatige tussenpozen herzien om een weerslag te vormen van het recentste denken in voedselveiligheid. Nu heeft het wereldwijd toepassing bereikt als raamwerk om de levensmiddelenproductie bij te staan in elk bedrijf.

De structuur en de inhoud van de standaard is zo ontworpen dat de beoordeling van gebouwen en terreinen van een bedrijf, operationele systemen en procedures door een gekwalificeerde derde partij - de certificerende instelling - tegen de vereisten van de standaard mogelijk is.

De Standaard is niet van toepassing op activiteiten als groothandel, import, distributie en opslag die buiten de directe controle van het bedrijf liggen. De BRC heeft een reeks Wereldstandaarden ontwikkeld die de eisen voor een breed scala van activiteiten uiteenzetten in de productie, verpakkingen en opslag en distributie van voedingsmiddelen.

BRCGS-eisen zijn uitgebreider dan HACCP-eisen. BRCGS omvat namelijk uitgebreide GMP-regels (Good Manufacturing Practice), bijvoorbeeld voor omgeving van de fabriek, eisen omtrent organisatie en communicatie.