Verstegen Spices & Sauces, Marianne van Keep finalist voor de titel: ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’

De drie finalisten voor de titel: ‘MVO Manager van het jaar 2021/21’ zijn bekend gemaakt.  Een deskundige jury heeft hen geselecteerd uit een shortlist met 10 kandidaten die de meeste stemmen kregen bij een peiling onder zo’n 700 MVO managers. Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, is een van de drie genomineerden.

De verkiezing
De verkiezing voor MVO-manager van het jaar 2020/’21 wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door adviesbureau Sustainalize, met Moonen Packaging en Viking als partners.

 

Het doel van deze verkiezing is het extra erkennen van de inspanningen en resultaten van de bevlogen MVO manager. Deze ‘competitie’ kan op zijn beurt weer extra initiatieven, inspanningen en resultaten onder vakgenoten bewerkstelligen, met als resultaat: betere MVO prestaties van bedrijven en meer aandacht voor MVO.

 

Finalist Marianne van Keep
Marianne heeft in 2020/2021 veel succesvolle projecten kunnen realiseren binnen Verstegen. Een belangrijk thema voor Verstegen is het bevorderen van de biodiversiteit door de principes van regeneratieve landbouw toe te passen in de landen waar de Verstegen specerijen groeien.  Ook maakt Verstegen gebruik van technologieën zoals blockchain en geodata om de duurzame missie te bereiken. Daarnaast heeft Marianne een sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Zo heeft Marianne het onderwerp kinderarbeid op de internationale specerijen agenda gezet. Tevens is ze actief betrokken bij het implementeren van het IMVO convenant voor de levensmiddelenindustrie.

 

Bekendmaking
De uitslag van de verkiezing wordt tijdens het Nationaal Sustainability Congres bekend gemaakt. Dit congres is het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid en vindt 11 november 2021 plaats.

 

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer van Verstegen Spices and Sauces:

‘Genomineerd zijn voelt al als winnen. Ik ben erg trots op het familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces waar we samen ambitieuze en duurzame keuzes durven te maken.’