Voedsel doneren aan distributiecentrum Shareaty Rotterdam

Voedselverspilling voorkomen
Voedsel kan uiterlijk verkocht worden tot op de houdbaarheidsdatum. Gebeurt dit niet, dan kun je het weggooien. Dat is natuurlijk zonde! Hoe kun je voedselverspilling voorkomen en voedseloverschotten een waardevolle bestemming geven? Door overgebleven voedsel te doneren!

Duurzame en maatschappelijke impact
Alle voedseldonaties verdelen we over sociale restaurants die eenzame ouderen en daklozen van een gezonde maaltijd voorzien. Naast deze maatschappelijke bijdrage, draagt minder voedselverspilling ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van je bedrijf. Wij kunnen je verhaal naar buiten brengen of juist de anonimiteit van je gift borgen. De keuze is aan jou. Wil je ook een duurzame en maatschappelijke impact maken?

Eenvoudig voedsel doneren
Voldoe ik wel aan alle regels om voedsel te doneren? Hoeveel voedsel kan een sociale organisatie gebruiken? Dit hoef je niet zelf uit te zoeken. Shareaty begeleidt het gehele proces rondom voedseldonaties. We maken het zo eenvoudig mogelijk om voedsel te doneren. We stellen een overeenkomst op waarin staat wat voor soort voedsel je doneert en hoe vaak we langskomen. Of we bellen volgens afspraak wanneer we kunnen langskomen.

Shareaty

Voedsel ophalen
We verzorgen de gehele distributie. Gekoeld of ingevroren voedsel halen we met gekoeld transport op. Dit slaan we op in onze koel- en vriesruimtes van het distributiecentrum, voordat we het voedsel verdelen over sociale organisaties.

Soorten voedsel
Kort houdbaar voedsel, zoals vis, vlees, vega en panklare groentes, halen we tot een paar dagen voor de houdbaarheidsdatum op. Of we vragen het in de vriezer te leggen op de houdbaarheidsdatum en vervoeren het in een vrieswagen. Langer houdbaar voedsel, zoals rijst en aardappelen, halen we ruimer voor de houdbaarheidsdatum op.

Ook halen we graag foodservice producten op, die de sociale restaurants goed kunnen gebruiken om meerdere maaltijden te bereiden. We kunnen prima uit de voeten met producten in grotere verpakkingseenheden die we in keukens kunnen gebruiken.
Verse groentes en fruit kunnen we ook uitstekend gebruiken.

Grote volumes voedsel
Samen met Voedselbank Rotterdam en 50|50 Food van het Leger des Heils halen we voedseloverschotten op bij supermarkten, groothandels en producenten. Door deze samenwerking en met anderen kunnen we grote volumes voedsel aan en zorgen we dat het op de juiste plek terechtkomt.

Voedsel doneren als supermarkt
Of je nu een kleine of grote supermarkt bent, wij kunnen alle volumes aan. Vaak halen we vis-, vlees-, vegaproducten en panklare groentes op bij supermarkten. We vragen om kort houdbaar voedsel in te vriezen op de houdbaarheidsdatum. Zo kun je het in verkoop houden tot de laatste dag en kunnen wij het ingevroren voedsel nog 2 maanden leveren aan sociale restaurants. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van je vriescel komen we eens of meerdere keren per week de donatie ophalen.

Voedsel doneren als groothandel of producent
Als groothandel of producent kun je al het voedsel dat we in een keuken gebruiken voor avondmaaltijden en foodservice producten doneren. We halen het voedsel graag voor de houdbaarheidsdatum op. Gekoeld transport is ook mogelijk. Door samenwerking met partners kunnen we niet alleen meerdere pallets voedsel vervoeren, maar er ook een sociale bestemming aan geven.

Voedselveiligheid
Als je voedsel wilt doneren, moet je aan bepaalde hygiënevoorschriften voldoen. We werken volgens de richtlijnen van de NVWA en volgens de hygiënecode zorginstellingen.

Wil je voedsel doneren op een eenvoudige en veilige manier? Daarmee minder voedsel verspillen en kwetsbare inwoners helpen?

bron: Shareaty