Picolier

Hier lees je alles over onze kruiden en specerijen

Amchoor

Amchoor, wat is dat eigenlijk? Deze specerij is afkomstig uit de Aziatische keuken. Het wordt voornamelijk gebruikt in Zuidoost-Azië.

Amchoor is een poeder dat gemaakt is van gedroogde onrijpe mango’s. Doordat de onrijpe mango’s worden gebruikt, is het poeder wat zurig van smaak en het ruikt een beetje naar rode wijn.

Image-block

Onze picolier vertelt je meer!

Amchoor vind je terug in het specerijenmengsel Garam masala. Garam masala geeft Oosterse gerechten een volle smaak met pit. Dit en meer weetjes over garam masala vertelt onze picolier in deze video.

De oorsprong van amchoor

Oorspronkelijk groeiden de groene zure mango’s in India. Tegenwoordig groeien de bomen ook in andere landen, daar waar hetzelfde klimaat heerst en het warm genoeg is. In het beste klimaat kunnen de mangobomen wel 25 meter hoog worden. De beste kwaliteit amchoor is nog steeds te vinden in India, daarom komt de amchoor van Verstegen ook daar vandaan.

Image-block

Gebruik amchoor eens in jouw gerechten

Mangopoeder vind je terug in de Indiase specerijenmengeling Garam masala. In deze mengeling vind je specerijen die goed met amchoor combineren. Denk bijvoorbeeld aan chili, koriander en gember. Deze specerijen vind je in de Indiase keuken veel terug in vegetarische gerechten, zoals curry’s. Amchoor geeft in deze gerechten een iets zure toevoeging.

Image-block